Home    Kernkind    Over mij   Diensten   Visie    Youtube  Agenda  Blogs  Contact              
 


Over kernkind

Kernkind is in 2009 gestart. Vanuit mijn passie voor het kind, heb ik vele dingen gedaan waarbij het kind centraal stond. Omdat ik ook medium ben, heb ik als visionair een andere kijk heeft op het leven, opvoeding en toekomst. Daarom schreef ik een vernieuwde visie voor het kind in 2006. Eerst met bewust opvoeden en toen met Kernkind. Het doel was mensen te informeren over de ontwikkeling van het kind en ziel. Door niet alleen te kijken naar de ontwikkeling van het kind zoals je het hebt geleerd in een boek maar ook te kijken naar de behoefte van de ziel. Dit gaf een hele nieuwe visie voor het kind waarbij bewustwording en spiritualiteit centraal stond. Ik deel als medium verschillende informatie met mensen die het willen horen. Kernkind is één van de plekken waar ik informatie deel. Kijk op mijn website voor meer informatie. www.diana-annegarn.nl

Begeleiding van opvoeders en beroepsopvoeders
Door de jaren heen heb ik mensen opgeleid die met kinderen werken, leerkrachten begeleid, directie kinderopvang begeleid en ouders en kinderen begeleid vanuit een visie die gericht is op de toekomst. De visie is niet gericht op bewijzen en feiten in , het verleden maar waar we naar toe willen in de toekomst, die nog niet vast staat. De toekomst creëer je samen. Zonder visie waar we heen willen, kunnen we geen stappen zetten voor de toekomst en zal alles blijven zoals het is.

Visie voor de toekomst
De visie voor de toekomst leeft in ieder van ons. Het leeft ook in de kinderen en bevindt zich in de ziel van de kinderen. Dit deel wordt vaak onderdrukt, we vinden het niet belangrijk of te zweverig om mee bezig te zijn. We hebben juist voor de toekomst meer diepgang nodig. Kinderen die zich kunnen verbinden met de natuur, medemens, dieren en samenleving. We hebben kinderen nodig die empathie voelen en die zich kunnen afstemmen op een planeet en universum van vrede en harmonie. Kinderen dragen deze informatie in zich en we willen ook graag dat ze dit deel kunnen uitdragen. Alleen dat zal hun gelukkig maken. Juist het kind van nu die gevoeliger is, empathische is, creatiever denkt, langzamer functioneert en vernieuwd is. Kinderen zullen alleen deze kanten van zichzelf leren ontwikkelen als ze begeleidt worden door volwassenen die dit deel in hun weet te waarderen.

Huidige systemen
De huidige systemen is een hekelpunt van vele mensen. Toch is er binnen het systeem nog heel veel mogelijk. Deze ruimte is er en met een creatieve geest waarbij je durft te kijken naar wat we kinderen voor de toekomst mee willen geven kom je verder dan je denkt. Wat we mee willen geven is in het kind zelf aanwezig. Kinderen meer ruimte geven voor wat er al in hun aanwezig is, zal je doen opkijken van de mogelijkheden die er allemaal zijn en wat er allemaal in het kind aanwezig is. De veranderingen die er dan bij elke volwassenen zullen ontstaan, is een groei waar je je hele leven wat aan zult hebben! Jouw kijk op het leven zal niet meer hetzelfde zijn en wie je bent zal beter voelen dan voorheen.

Ervaring in de doelgroep
Door al het werk wat Diana de afgelopen jaren heeft gedaan en alle volwassenen en kinderen die zij heeft ontmoet, heeft zij veel ervaring met de doelgroep. Het gevoelige en intuïtieve kind, het nieuwetijdskind, het lichtkind of kind wat anders is. Kinderen hebben door de jaren heen allemaal namen en hokjes gehad om duidelijk te maken dat ze anders zijn en andere behoefte hebben. Dat heeft tot nu toe geleid tot een systeem waarbij we kijken welke aanpassingen er nodig zijn om het kind in het systeem te laten passen, in plaats van andersom. Omdat eigenlijk niemand weet waar ze moeten beginnen en waar ze kunnen beginnen om het anders te doen.
Alles wat je zoekt is er al. Een visie over de toekomst is waar alles begint, ook ervaring met de doelgroep en hoe we met zijn allen in de richting van de toekomst kunnen bewegen. Dit begint bij iedereen die met kinderen werkt of die kinderen heeft.

Wat doet Kernkind nu?
Kerkind richt zich op dit moment op mensen die meer willen weten over de toekomst van het kind. Fanatieke mensen die zich willen laten inspireren door inzichten die Diana van haar team van gidsen doorkrijgt over de toekomst van het kind binnen opvoeding, zorg, onderwijs en kinderopvang. De informatie kun je ontvangen en zelf uitvoeren binnen de plannen die jij hebt. De inzichten gaan voornamelijk over de toekomst en de toekomst van het kind. Waar gaat het heen? Hoe ziet de toekomst eruit? Wat kun je doen? Hoe ga je om met verouderde systemen? Hoe zal de verandering tot stand komen? Wat kan jij daaraan bijdagen? Ik zal informatie doorgeven aan degene die op zoek zijn naar handvatten om het kind te helpen ruimte te krijgen voor de toekomst die ze in zich dragen.

De droom
Het is altijd een droom geweest Kernkindscholen en kinderopvang te starten en hier een visie voor te schrijven. Wie weet komt deze droom een keer uit als de tijd daarvoor is! 
 


Blogs


<   
                > 
  3 ontwikkelingsfases van het kind i.v.m. de ziel   Pap, mam, ik heb een talent!   Holistisch opvoeden en kinderen   De lichtdragers en lichtwerkers in de kinderen   Het kind van nu  


  Kernkind
info@kernkind.nl
www.kernkind.nl
Harderwijk