Home    Visie    Doeschool    Onderwijs    Kinderopvang    Opvoeding  
 Werkwijze

Kernkind is een visie over het kind en de ontwikkeling die voor het kind het meest natuurlijk voelt. Deze is uitgewerkt in een visie voor opvoeding, talentontwikkeling en gezondheid. Het is een holistische visie waarbij wordt uitgegaan van een balans tussen lichaam, geest en ziel. Deze wordt doorgegeven via coaching, opleidingen en informatie aan ouders en professionals.

Kernkind betekent het kind in de hoofdrol. Kernkind betekent ook de kern of essentie van het kind. Dus wie het kind van nature is en en zoals het zichzelf van binnen voelt.

Vanaf 2006, voor Kernkind, waren er workshops en cursussen voor ouders en professionals onder de naam bewust opvoeden. Kernkind is in 2009 in het leven geroepen. De visie van bewust opvoeden, en alle ervaring die daaruit is ontstaan, is toen in de vorm van een opleiding meegegeven aan mensen die interesse hadden zich verder te ontwikkelen. Dit waren professionals, ouders of mensen die met kinderen wilde gaan werken.

Deze opleiding is tot 2015 gegeven en daarna heeft Kernkind een tijdje stil gelegen. Er werd gezocht naar een nieuwe invulling voor de visie. Door een droom om ooit een school, kinderopvang of kind en gezin te starten met deze visie, ontstond de behoefte weer met Kernkind verder te gaan.

In 2017 werd het ecoplein in het leven geroepen. Diana Annegarn oprichtster van Kernkind, is de initiatiefneemster van het ecoplein. Door jarenlange ervaring begeleid ze nu andere mensen het ecoplein op te starten met daarop o.a. een kind en gezin, kinderopvang en school. Kernkind vormt op dit moment de visie voor het kind binnen het ecoplein. Dit project gaat jaren duren. Vandaar dat er op dit moment geen trainingen of opleidingen meer worden gegeven.

Kernkind is slechts een basis. Zaaien en oogsten of bloeien en groeien mag iedereen zelf doen. Kernkind biedt alleen het platform. Een warme en vertrouwde basis voor ieder om op te gedijen. Kernkind helpt mensen door te laten zien waar ze de antwoorden op hun vragen kunnen vinden via persoonlijke ontwikkeling en groei.