Home    Kernkind    Over mij   Diensten   Visie   Youtube  Agenda  Blogs  Contact               
 

Youtube

Wat is de Kernkindvisie? Wat betekent de basis voor Kernkind? Kernkind voor onderwijs Welke school is goed voor mijn kind?

Alle gesprekken van het holistische online mamacafe zijn opgenomen met deelnemers van het holistische familiehuis. Deze mensen hebben hun praktijk in Harderwijk e.o.


1. Bewust omgaan met voeding - Esmee van Twillert

Tijdens dit gesprek praat ik met nutricioncoach Esmee van Twillert over omgaan met voeding en luisteren naar jouw lichaam. Er worden geen voedingstips gegeven. De aandacht ligt voornamelijk op het lichaam en de signalen die het lichaam geeft als waarschuwing dat wat je eet waarschijnlijk niet goed is voor jou. Esmee heeft haar eigen praktijk en is voornamelijk gericht op voeding tijdens zwangerschap en allergieën bij kinderen.
2. Bewust kiezen voor onderwijs - Ankie Boeve

Ankie Boeve is onderwijs coach en heeft twee gevoelige kinderen. Voor deze kinderen was ze op zoek naar passend onderwijs. Haar reis en zoektocht voor haar kinderen heeft ze in een boek verwerkt. Samen praten we over deze zoektocht en wat ze zoal op scholen is tegen gekomen. Tevens werkt Ankie als invalskracht op verschillende scholen waar ze kennis opdoet over hoe scholen werken weet daardoor veel van scholen af.
3. Gesprek met de vrije
school in Harderwijk


De vrije school bestaat al heel lang. Het woordje vrij van de vrije school geeft aan dat ze binnen de regels die aan onderwijs worden gesteld hun eigen visie hanteren. Deze visie is gericht op de visie van Rudolf Steiner. Zij hebben daardoor een andere manier van lesgeven waarbij niet alleen het hoofd van het kind centraal staat maar ook het hart en de handen. Zodra je de school binnenloopt voel je al de creatieve sfeer en de natuur die ook centaal staan binnen het onderwijs.
     
4. Communiceren met kinderen vanuit het hart- Nora de Vos

Wie zijn gevoel gebruikt bij communicatie kan zich beter inleven in waarom een kind zo gedraagt zoals deze zich gedraagt. Voelen geeft je ook de tijd en ruimte rustig te worden voordat je iets gaat vertellen of na de denken voordat je iets gaat vertellen. Zo kan de boodschap die je geeft beter aankomen en wordt dan over het algemeen vriendelijke gebracht. Nora is pedagoog en werkt zelf met kinderen in de kinderopvang. Daarnaast heeft ze haar eigen werk bij natuurkind waar ze kinderen met de natuur verbindt in de vorm van speelmiddagen.

5. De kinderbuik holistisch bekeken - Jeri Willemsen

Hoort buikpijn erbij? Even een pilletje? Of liever toch niet? De kinderbuik kan ons veel vertellen. Door hier naar te leren luisteren kunnen we veel over het lichaam van het kind leren. Sommige klachten die op late leeftijd ontstaan hebben hun wortels in de kindertijd waar het nog kleine onschuldige klachten lijken.
Jeri is bioresonantietherapeut en helpt in haar praktijk ook kinderen met buikproblemen. Ze kan ons daarom veel over de kinderbuik vertellen en dat kun je horen in haar verhaal.

6. Met je kind naar de homeopaat - Co van Twillert

Je kunt kinderen medicijnen geven maar je kunt er ook voor kiezen naar een homeopaat te gaan. Wat staat je dan zoal te wachten? Hoe werkt homeopathie en waarom werkt het juist zo goed bij kinderen? Homeopathie kun je bij veel klachten gebruiken. Het is geen 'quick-fix' maar wie liever iets anders wil proberen dan medicijnen kan dit een mooie oplossing zijn.
Co is al jarenlang homeopaat maar heeft in de tussentijd ook andere dingen gedaan. Zo kennen de meeste mensen hem als eigenaar van Ecoplaza in Ermelo en Harderwijk.
     
7. De bevalling - Gerrie Streijaert

Bevallen is iets wat je niet onder controle hebt. Het enige wat je onder controle kunt houden is je ademhaling. Doula Gerrie Streijaert geeft aan dat tijdens de bevalling rust heel belangrijk is omdat stress en bevallen niet samen gaan. Ze vertelt ons hoe belangrijk rust is zodat je uiteindelijk ook van de bevalling kunt genieten. Gerrie heeft haar eigen praktijk waar ze o.a. zwangere vrouwen begeleid tijdens zwangerschap en geboorte. Zo kun je als vrouw en als partner jezelf beter voorbereiden op wat er gaat komen zodat je je op de dag zelf over kunt geven in vertrouwen.
8. Kracht halen uit de bevalling- Esther Foppen

Bevallen kan op verschillende manieren. Er zijn geen goede of slechte manieren, alleen de manier die bij jou en je gezin passen. Het is belangrijk jouw eigen manier te leren omarmen zodat je kracht kunt leren halen uit de bevalling van jouw kind. Om er zo achter te komen hoeveel kracht je hebt als vrouw. Deze kracht is nodig om je te ontwikkelen als moeder. Ben je deze kracht verloren? Dan is het goed opnieuw naar jouw bevalling te leren kijken om zo te verwerken wat er is gebeurt en jij opnieuw kunt leren in jouw kracht te komen.
 9. Beelddenken - Conny Marree

Scholen richten zich vaak alleen op de ontwikkeling van de linkerhersenhelft. Het kan zijn dat deze bij jouw kind dominant is en dan zie je vaak geen problemen ontstaan en komt het kind prima met het systeem mee. Bij sommige kinderen is de rechterhersenhelft dominant. Dan kunnen er leerproblemen ontstaan. Soms zie je dit in het begin niet omdat de rechterkant vaak heel creatief is en zelf oplossingen kan verzinnen. Maar dat is wel heel vermoeiend. Later kunnen de problemen zichtbaar worden.
 
 


Blogs


<   
                > 
  3 ontwikkelingsfases van het kind i.v.m. de ziel   Pap, mam, ik heb een talent!   Holistisch opvoeden en kinderen   De lichtdragers en lichtwerkers in de kinderen   Het kind van nu  


  Kernkind
info@kernkind.nl
www.kernkind.nl
Harderwijk